guld hemma

Guldbrev är ett otroligt smidigt sätt för dig att sälja det guld som du inte längre vill ha eller har användning för. Har din favoritguldklocka till exempel gått sönder och det finns inget hopp för att rädda den? Då kan du sälja den till dagens högsta guldpris och istället göra någonting roligt för pengarna. Du kanske istället vill köpa en ny guldklocka och då har du möjlighet att göra detta om du säljer till ett bra pris. Om det är så att du har mängder av trasiga smycken eller om någon har gett dig ett smycke av ren godhet som du tycker är gräsligt, kan du även sälja detta till dagens högsta guldpris via guldbrev.

Det är enkelt att göra detta och det går snabbt, smidigt och enkelt genom tryggheten av ditt eget hem. Då surfar du helt enkelt in på en lämplig guldhandlares hemsida och kontaktar dem. På vissa sidor räcker det med att du e-postar företaget, medan du på andra sidor måste ringa till dem. Genom en del sidor kan du beställa hem en påse direkt, utan att du behöver ta kontakt med dem innan. De skickar då en kostnadsfri påse hem till dig som du kan fylla med det guld som du vill få sålt. Ha dock i åtanke att de inte betalar extra för ädelstenar som finns i smycket, oavsett om det är en diamantring eller ett safirhalsband. Därför kan du antingen ta ut ädelstenarna innan du säljer smycket eller vara medveten om att du enbart kommer att få betalt per gram för guldet.

Din försändelse är försäkrad efter det att du har fyllt den med guld och skickat iväg den som ett rekommenderat brev till företaget som du vill ska köpa ditt guld. Detta innebär att om ditt guld mot förmodan skulle bli stulet, kommer du ändå att bli ersatt för det du har förlorat i värde. När företaget har tagit emot ditt guldbrev, kommer de att värdera ditt guld. Värderingen går oftast till så att de enbart betalar dig för guldets vikt i pengar, De skickar därefter en offert till dig på hur mycket de är villiga att betala. Du kan välja att acceptera eller att neka. Om du accepterar den offert som de ger dig, har du officiellt sålt ditt guld och de kommer att sätta in pengarna på ditt konto. Svårare än så är det inte att sälja trasigt guld och samtidigt tjäna en god slant.